vinst i ystad!

Nu är vi hemma från Ystad, vilken resa det har varit. Vi åkte som sagt bil från Karlstad i torsdags, ner mot Göteborg och vidare. På GPS:en ställde vi in att vi ville hitta en camping, och strax efter Ängelholm hittade vi en där vi sov en natt (i Klippan). Vi satte upp vårt tält, vilket tog sin lilla tid... Kändes som om alla andra på campingen satt och kollade på oss, vi stod för torsdagsunderhållningen denna gång. Men till slut var det uppe, och dagen därpå gick det mycket snabbare för oss. Learning by doing.

På fredagen åkte vi vidare mot Ystad, väl framme åkte vi ner till stranden där vi skulle spela, och alla nät satt redan uppe. Det var en företagsturnering så det var full fart nere på stranden. Vi åkte sedan till en ny camping och satte upp vårt tält där. Sedan satt vi ute i naturen och lagade mat på vårt spritkök, kände oss som riktiga campare. Tur att man läst Natur- och friluftsliv A & B! Vår lärare skulle varit stolt.

Lördag var det dags för turnering! Vi var fjärderankade vilket innebar att vi fick en egen grupp. Efter två tresetare i gruppen lyckades vi ändå vinna den, trots inte allt för imponerande spel. Det roligaste måste ändå vara när vi hade en liten paus och skulle gå och äta.. Vi gick till parkeringen där bilen stod parkerad, för att hämta vår kylväska som var fylld med mat. MEN, när vi öppnar bakluckan blir vi båda lika chockade, där vi trodde att kylväskan skulle stå: TOMT! Var kunde den vara!? Efter en stunds funderande kom vi fram till att vi ställt den bakom bilen på morgonen, glömt att packa in den, och måste ha kört över den när vi åkte iväg.. Hur vi skrattade! Sen blev det en tripp till Ica.
Vi var vidare till kvartsfinal, där vi mötte ett lag från Jönköping. Efter en skakig början spelade vi bättre och bättre och vann! Vidare till semi nästa dag.

10.00 var det dags för semifinal, där vi mötte Emma Spetz och Lina Norgren från Malmö. Vi vann mot dem förra helgen, och nu kunde det bli revansch för deras del. De spelade riktigt bra, och vi hängde inte riktigt med. Första set till Emma och Lina. Andra set blev riktigt jämnt, men vi lyckades vinna det med 24-22. Sista set följdes vi åt nästan hela vägen, men till slut kunde vi stå kvar som vinnare med 15-13 i sista set. Vidare till FINAL!!!

Vi hade en lång paus mellan semifinalen och finalen, så vi åkte och packade ihop vårt tält, och tog ännu en tripp till Ica för att ladda med lite mat. Finalen blev en rysare den också, då första set gick till motståndarna. Men, som i semifinalen lyckades vi ta andra set och det blev ett avgörande. Det var jämnt ända upp till 10-10 (sidbyte), men sedan tog vi fem raka poäng och vann med 15-10!

Jätteroligt att vinna såklart, detta är vår första challengervinst! De skrev om helgen i Ystads lokaltidning också, här är länken:

http://www.ystadsallehanda.se/sport/article1639329/Hektisk-helg-pa-stranden.html


Avslutar med att tacka Fredrik Holgersson, som varit vår trogna hejare under hela turneringen! Från gruppspelsmatcherna till finalen. Tackar även Sven Nilsson för att han får oss att känna oss så välkomna i Ystad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0