bildbomb från tylösand

För en och en halv vecka sedan åkte vi ner till Tylösand för att spela beachvolley. På måndagen ringde Sigrid från Umeå till mig och frågade ifall jag ville spela på Swedish Beach Tour med henne, eftersom hennes partner Jenny blivit skadad. Glad och förvånad över att hon frågade mig svarade jag JA (efter ett telefonsamtal med Anniken). Kom ner på torsdagen och tränade ett pass med Sigrid, Camilla och Johan. På fredagen var det tekniskt möte på morgonen, och efter det tränade vi ett till pass med Tadva och Malin. Vi hade match klockan 15.00, mot rutinerade Camilla och Anne-lie.
Första matchen mot Camilla och Anne-lie. Jag gick höger och spelade försvar, första set gick väl sådär - men i andra set funkade spelet riktigt bra ibland, riktigt kul!
Man spelar efter ett system som kallas dubbeleliminering, vilket gör att om man förlorar två matcher har man åkt ut. En förlorad match innebar dock att vi hade en ny chans på lördagen, då vi mötte Emma Spetz och Frida Haugaard klockan 09.00. Supertaggade på vinst!!
Och VINST blev det!! Behöver jag säga att jag blev glad!?
Det blev hoppbilder, såklart!
Eftersom vi vann matchen gick vi vidare till kvartsfinal mot Tadva och Malin samma dag. Det började blåsa mycket så man var tvungen att tänka mycket på vinden! Vi spelade okej, men Tadva och Malin var bättre och vann med 2-0.
Sedan blev det bad! Inte så varmt, men skönt att doppa sig efter att man har spelat.
Det spelades också Open och Challenger på Tylösand, via Back to the beach. Efter att vi åkt ut gick jag dit för att kolla.
På vägen hittade vi det här snygga nätet! I och för sig ganska ospänt, men man ser ju ganska bra hur mycket det blåste.
Anniken spelade med Johanna från Göteborg, och de matcher jag såg spelade de jättebra! De gick till kvartsfinal, men där åkte de ut, inte så glada över vinden... och de var inte de enda.
Näva och Patricia från Beachhallen kom till semi i Open, stort!

sm är igång

Nu är SM på Skrea Strand i Falkenberg i full gång. Vi har spelat en match idag, mot det fjärderankade laget i vår grupp. Det blev vinst med 2-0! Nu har vi tagit det lugnt ett tag, ätit mat och vilat ett tag. Strax är det dags för vår andra match för dagen, som kommer att spelas på centercourt. Matchen visas på Volleykanalen (www.swedishbeachtour.se) live klockan 18.20.

pa plats i tylosand

Efter en lång bilresa är jag framme i Tylosand! Ska träna klockan sju nere på stranden med Sigrid, imorgon möter vi Tora och Karin klockan fyra. Tror det ska gå att kolla online på Volleykanalen.se hoppas vädret hinner bli bättre innan vi ska träna! /kristin

midrocs värld

Vi är med i Midrocs medlemstidning! Mitt bland alla artiklar om olika byggen med mera kommer en liten text om oss plus en bild, i delen som kallas "Midrocs Värld". Jag har klippt ut det som handlar om oss och satt ihop en liten tavla med två andra bilder, såhär ser den ut:
"Stark trio vinner
Kristin Lind, Anniken Rådström och Midroc - en oslagbar trio. I alla fall var tjejerna med Midrocreklamen bäst vid beachvolley-SM i Malmö, där de tog guld i F 19-klassen och silver i F 21-klassen. De går på Vackstanäsgymnasiet i Södertälje ocoh tränar sex pass i veckan i Beachhallen (inomhus) i Södertälje. Föreningen de tävlar för är just nu, Beachhallen. De fick även presentera Sverige i en F19-turnering i Drammen, Norge, där lag från Norge, Sverige och Island deltog och tog där ett silver! Tjejerna, som är födda 1993 är unga och lovande, och tacksamma att Midroc vill hjälpa dem i deras satsning mot nya framgångar."

fina priser

Inte nog med äran att vinna och 60 rankingpoäng, vi fick också väldigt fina priser på Back to the Beach i Ystad! Längst upp är en picknickfilt som är plastad på ena sidan, perfekt på tävlingar eller om vi ska tälta igen. Fick även duschcreme, bodylotion och ett armband från Yvonne Rocher - fancy!! Och inte minst fick vi ett linne där vi fick trycka vad vi ville på. Både jag och Anniken ville trycka något roligt, men eftersom vi inte kom på någonting just då (annars är vi rätt roliga) fick det bli efternamnen istället.

vinst i ystad!

Nu är vi hemma från Ystad, vilken resa det har varit. Vi åkte som sagt bil från Karlstad i torsdags, ner mot Göteborg och vidare. På GPS:en ställde vi in att vi ville hitta en camping, och strax efter Ängelholm hittade vi en där vi sov en natt (i Klippan). Vi satte upp vårt tält, vilket tog sin lilla tid... Kändes som om alla andra på campingen satt och kollade på oss, vi stod för torsdagsunderhållningen denna gång. Men till slut var det uppe, och dagen därpå gick det mycket snabbare för oss. Learning by doing.

På fredagen åkte vi vidare mot Ystad, väl framme åkte vi ner till stranden där vi skulle spela, och alla nät satt redan uppe. Det var en företagsturnering så det var full fart nere på stranden. Vi åkte sedan till en ny camping och satte upp vårt tält där. Sedan satt vi ute i naturen och lagade mat på vårt spritkök, kände oss som riktiga campare. Tur att man läst Natur- och friluftsliv A & B! Vår lärare skulle varit stolt.

Lördag var det dags för turnering! Vi var fjärderankade vilket innebar att vi fick en egen grupp. Efter två tresetare i gruppen lyckades vi ändå vinna den, trots inte allt för imponerande spel. Det roligaste måste ändå vara när vi hade en liten paus och skulle gå och äta.. Vi gick till parkeringen där bilen stod parkerad, för att hämta vår kylväska som var fylld med mat. MEN, när vi öppnar bakluckan blir vi båda lika chockade, där vi trodde att kylväskan skulle stå: TOMT! Var kunde den vara!? Efter en stunds funderande kom vi fram till att vi ställt den bakom bilen på morgonen, glömt att packa in den, och måste ha kört över den när vi åkte iväg.. Hur vi skrattade! Sen blev det en tripp till Ica.
Vi var vidare till kvartsfinal, där vi mötte ett lag från Jönköping. Efter en skakig början spelade vi bättre och bättre och vann! Vidare till semi nästa dag.

10.00 var det dags för semifinal, där vi mötte Emma Spetz och Lina Norgren från Malmö. Vi vann mot dem förra helgen, och nu kunde det bli revansch för deras del. De spelade riktigt bra, och vi hängde inte riktigt med. Första set till Emma och Lina. Andra set blev riktigt jämnt, men vi lyckades vinna det med 24-22. Sista set följdes vi åt nästan hela vägen, men till slut kunde vi stå kvar som vinnare med 15-13 i sista set. Vidare till FINAL!!!

Vi hade en lång paus mellan semifinalen och finalen, så vi åkte och packade ihop vårt tält, och tog ännu en tripp till Ica för att ladda med lite mat. Finalen blev en rysare den också, då första set gick till motståndarna. Men, som i semifinalen lyckades vi ta andra set och det blev ett avgörande. Det var jämnt ända upp till 10-10 (sidbyte), men sedan tog vi fem raka poäng och vann med 15-10!

Jätteroligt att vinna såklart, detta är vår första challengervinst! De skrev om helgen i Ystads lokaltidning också, här är länken:

http://www.ystadsallehanda.se/sport/article1639329/Hektisk-helg-pa-stranden.html


Avslutar med att tacka Fredrik Holgersson, som varit vår trogna hejare under hela turneringen! Från gruppspelsmatcherna till finalen. Tackar även Sven Nilsson för att han får oss att känna oss så välkomna i Ystad!

Klippan

Igår tog kristin tåget till mej och jg hämtade henne med bilen i karlstad och sen åkte vi ner mot ystad men bestämmde oss för att stanna efter vägen och tälta en natt för att sedan åka vidare mot ystad imorn. Då blev de klippan! Vi har inte riktigt koll på vart det är, men senast jag hade koll på var vi var så var vi i engelholm och köpte glass.. Så öster väster söder eller norr om engelholm är vi för tillfället, men de är gött! Jag har precis vaknat men kritan sover som en liten kattunge som precis varit ute å lekt med familjen hela dagen och kommit in och mysigt ner sej i en filt för en lång nattsömn.



/anniken


Sveriges ände

Nu bär de av mot Ystad för ännu en turnering!
Så glada är vi för de
/anniken


challengerfinal i falkenberg

Det var en väldigt bra helg för oss i Falkenberg, vi lyckades ta oss hela vägen till final i en Challenger, vilket vi aldrig gjort tidigare! I gruppspelet vann vi mot ett Göteborgs-lag och ett Malmö-lag. Blev förlust mot Åsa Eriksson/Magdalena Jirak med 2-0, och därmed var vi tvåa i gruppen men tog oss ändå vidare. När det var dags för kvartsfinal ställdes vi mot Lina Norgren/Emma Spetz, som var andrarankade i tävlingen. Vi gjorde en sjukt bra match och vann första set komfortabelt med 21-12. I andra set hade vi ledning med 17-11 (om jag minns rätt) vid sidbyte, men Lina och Emma tog många poäng och de hade setboll, men vi vann till slut med 24-22. Efter vinsten i kvartsfinalen väntade semifinal nästa dag. Vi fick sovmorgon till 10.00 eftersom matchen inte började förrän 12.00. Vi fick möta ett Göteborgs-lag som vi slog med 2-0, alltså skulle vi spela final mot Åsa Eriksson/Magdalena Jirak som vi hade i gruppen. Det blev en sjukt jämn final, i första set hade vi problem med Magdalenas servar och de ledde med 6-1 vid sidbytet. Efter en dålig början på setet spelade vi bättre och bättre, men de vann med 21-18. I andra set var vi med från början, och efter många långa bollar lyckades vi vinna med 21-17. Sista set var följdes vi åt hela vägen, men det var ändå Åsa och Magdalena som till slut stod som vinnare efter 15-13 i sista set. De var väl värda vinsten, men känns tråkigt att förlora när man är så nära!
En bild från kvartsfinalen på lördagen då vi mötte Lina och Emma.
Bild från finalen på söndagen då vi fick spela på Center Court. Anniken blockar Magdalena!

Rolig helg och vi är nöjda med både spel och resultat. På torsdag åker vi mot Ystad och nya äventyr! (Ska spela challenger där)
Fler bilder kommer från helgen i Falkenberg, och på våra nya kläder som just nu håller på att tryckas.

RSS 2.0